Mathieu van der Poel grijpt naast wereldbeker veldrijden, trofee gaat naar aartsrivaal Wout van Aert

24 januari om 16:56 • Aangepast 25 januari om 16:27
Mathieu van der Poel (archieffoto)
Mathieu van der Poel (archieffoto)
Mathieu van der Poel heeft naast de wereldbeker veldrijden gegrepen. Hij moest de hoofdprijs laten aan concurrent Wout van Aert. Van der Poels aartsrivaal won zondag namelijk in Belgische Overijse de laatste wedstrijd om de wereldbeker. Hiermee verzekerde de Belg van Jumbo-Visma zich van de eindzege in het klassement over vijf wedstrijden.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Van der Poel, Van Aerts enig overgebleven concurrent, eindigde in de Druivencross als tweede. Beiden hebben dit seizoen twee wereldbekerzeges achter hun naam staan.

Van Aert kwam zondag alleen voorop, nadat Van der Poel lek reed. De regerend wereldkampioen kwam na een achterstand van 20 seconden terug tot op 11 tellen, maar door twee valpartijen raakte hij weer verder achterop.

Een dag eerder had Van der Poel Van Aert nog afgetroefd in de Flandriencross. Het staat nu in de onderlinge confrontaties 5-3 in het voordeel van de Nederlander. Volgende week verdedigt Van der Poel zijn wereldtitel in Oostende. Er zijn wel zorgen over of dat wereldkampioenschap door kan gaan, nu er in de Vlaamse kustplaats een corona-uitbraak is geconstateerd van de Zuid-Afrikaanse variant.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...