Video

Losgebroken politiepaard en gevallen agent 'maken het goed'

24 januari 2021 om 19:45 • Aangepast 1 februari 2021 om 15:42
nl
Het gaat goed met het politiepaard dat zondagmiddag losbrak. Ook de agent die van het paard viel is in orde. Dat laat de politie zondagavond weten.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

Bij de rellen in het Eindhoven viel zondagmiddag een agent van het politiepaard. Het dier schrok waarschijnlijk van vuurwerk, waarna het uitgleed. Vervolgens sloeg het paard op hol en rende het weg.

In de video zie je dat het paard valt:

Al snel verschenen er verschillende beelden op sociale media dat het witte paard in zijn eentje door de straten rende. De politie laat zondagavond weten dat het goed gaat met de agent en het paard.

"Er circuleren op social media beelden van een losgebroken politiepaard dat alleen over de Mathildelaan in Eindhoven rende. We krijgen daar veel vragen over. Het paard en zijn berijder maken het allebei goed. Dank voor de bezorgde reacties", laat de politie weten via Twitter.

Vrouw gewond
Later bleek wel dat een oudere vrouw gewond is geraakt door het losgebroken paard. Volgens de politie was zij een onschuldige passant die niets met de ongeregeldheden te maken had. De mevrouw is in het ziekenhuis geopereerd. "Inmiddels is duidelijk geworden dat een oudere mevrouw gewond is geraakt na een botsing met het losgebroken paard in Eindhoven", laat de politie weten via Twitter. "We hebben contact met de familie en wensen haar heel veel sterkte toe."

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Lees alle verhalen over de rellen in Eindhoven op onze themapagina.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!