Burgemeesters erg boos op relschoppers in Breda, Oosterhout en Tilburg

25 januari 2021 om 01:03 • Aangepast 26 januari 2021 om 00:54
nl
Volstrekt verwerpelijk en ongehoord. Burgemeester Theo Weterings van de gemeente Tilburg veroordeelde het gedrag van relschoppers, ook namens zijn collega’s in Breda en Oosterhout. Zondagavond zetten groepen mensen in deze drie gemeenten de boel op stelten. Weterings deed dat in navolging van John Jorritsma, die woedend reageerde op nog ernstiger ongeregeldheden, zondag in Eindhoven.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Rond half een zondagnacht was het weer rustig in Breda, Oosterhout en Tilburg, al blijft de politie voorlopig patrouilleren. De uren daarvoor gingen groepen relschoppers de straat op en vernielden onder andere winkels. Inmiddels heeft de politie negentien verdachten opgepakt. Weterings sluit meer aanhoudingen niet uit. Hij zei verder dat de schade zal worden verhaald op de mensen die opriepen om te gaan rellen.

'Totale minachting'
De burgemeester sprak klare taal: ”Volstrekt verwerpelijk wat we hier de afgelopen uren hebben meegemaakt. Winkels van ondernemers die het al zo moeilijk hebben in deze tijd zijn vernield. De totale minachting voor alle mensen die al maanden in de zorg voor onze gezondheid vechten, door het negeren van alle coronamaatregelen en hoe relschoppers zich gedragen tegenover handhavers gaat alle perken te buiten. Het bekogelen met vuurwerk en stenen is ongehoord.”

In alle drie de gemeenten werd een noodbevel uitgevaardigd om de relschoppers sneller en harder aan te pakken. De burgemeesters roepen op om zoveel mogelijk thuis te blijven en geen gehoor meer te geven aan oproepen om ook morgen te komen rellen. Zij vragen verder alle inwoners, die beelden hebben gemaakt van de rellen in Breda, Oosterhout en Tilburg, om dit materiaal te delen met de politie. Volgens de burgemeesters verdienen agenten die hulp. "Dankzij hun inzet is de rust redelijk snel wedergekeerd”, aldus Weterings.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.