Video

Schade aan het station in Eindhoven loopt in de tonnen, herstel gaat lang duren

25 januari 2021 om 11:17 • Aangepast 1 februari 2021 om 17:21
nl
De schade die relschoppers zondag aanrichtten in en bij station Eindhoven loopt in de tonnen. Dat liet een woordvoerder van ProRail maandagochtend weten. Volgens de woordvoerder zullen de herstelwerkzaamheden ‘weken zo niet maanden' duren.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

De grootste puinhoop was volgens de woordvoerder maandagochtend opgeruimd. Zo zijn alle glasscherven inmiddels opgeveegd en kapotgeslagen ruiten en deuren verwijderd. Hiermee waren tientallen mensen bezig. "Maar voordat je bijvoorbeeld alle hoge ramen hersteld hebt, ben je weken verder. Met name bij de stationsrestauratie. Dat zijn hoge ramen, geen doorsnee ruiten. Die moeten op maat worden gemaakt."

Voor Nederlandse begrippen ongekend
Wat bij station Eindhoven Centraal gebeurde, is volgens de woordvoerder van ProRail 'voor Nederlandse begrippen ongekend'. "En dat terwijl het station recent helemaal gerenoveerd is. Het is diep- en dieptriest."

De relschoppers sloegen niet alleen al het glaswerk in het station aan diggelen, ze vernielden ook een piano in de stationshal, staken een auto van ProRail in brand, plunderden de Jumbo-supermarkt in het stationsgebouw en namen de kassa mee. "Echt schandalig."

Burgemeester Jorritsma over de rellen:

LEES OOK:

De Jumbo in het stationsgebouw in Eindhoven werd geplunderd door de relschoppers.
De Jumbo in het stationsgebouw in Eindhoven werd geplunderd door de relschoppers.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.