Rellen Den Bosch hebben ook impact op Europa Cup-basketbaltoernooi

26 januari 2021 om 12:42 • Aangepast 26 januari 2021 om 13:24
nl
De rellen in Den Bosch hebben ook hun weerslag op het Europa Cup basketbaltoernooi dat vandaag in de stad begint. De organisatie heeft dinsdagochtend vroeg al contact gehad met de gemeente Den Bosch om de situatie te bespreken. Vier buitenlandse teams verblijven in een hotel in het centrum van de stad, maar hebben niet geleden onder de rellen van gisteravond.
Profielfoto van Leon Kersten
Geschreven door

Toen bij de organisatie de eerste geluiden binnenkwamen over onrust in Den Bosch is er gelijk contact gezocht met Hotel Central dat aan de markt ligt, dicht bij de winkels die geplunderd zijn. Het hotel heeft daarna veiligheidsmaatregelen genomen. Basketbalteams uit Hongarije, Griekenland, Italië en België verblijven in dat hotel. Vanwege de coronamaatregelen mochten zij hun kamers toch al niet verlaten.

De organisatie van het Europa Cup-toernooi, dat in handen is van basketbalclub Heroes Den Bosch, heeft de beveiliging van de Maaspoorthal en de hotels niet aangescherpt. Wel zijn alle mogelijke scenario’s met betrokken partijen besproken. Er wordt vanwege corona al gespeeld zonder publiek. Heroes-eigenaar Bob van Oosterhout noemt de rellen verschrikkelijk. “Ik weet niet of ik heel erg boos of verdrietig moet zijn.”

Heroes, Donar en het Russische Perm verblijven in een ander hotel aan de rand van de stad.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.