Video

Geplunderde Jumbo in Den Bosch gaat snel weer open

26 januari 2021 om 12:37 • Aangepast 27 januari 2021 om 11:54
nl
Supermarktketen Jumbo is dinsdag hard bezig om de schade aan de geplunderde winkel in de Visstraat in Den Bosch te herstellen. Het bedrijf wil de supermarkt binnen enkele dagen weer openen. Een inschatting van de schade geeft de supermarktketen niet.
Profielfoto van ANP / Sandra Kagie
Geschreven door
ANP / Sandra Kagie

De winkel was volgens Jumbo al dicht toen de rellen en plunderingen maandagavond begonnen. "Dat neemt niet weg dat onze medewerkers geschrokken zijn van de situatie. Wij ondersteunen deze collega's zo goed mogelijk", zegt een woordvoerder.

Jumbo wil dinsdag geen mededelingen doen over eventuele voorzorgsmaatregelen tegen verder geweld door relschoppers. De supermarktketen geeft wel aan hierover in nauw contact te staan met de nationale en plaatselijke autoriteiten.

In de video zie je hoe de winkel in Den Bosch wordt geplunderd:

Ook in Eindhoven
Ook zondag bij de rellen in Eindhoven, moest een Jumbo-filiaal het ontgelden. De winkel inde stationshal werd daar geplunderd en vernield door relschoppers.

Ook in dat geval doet de supermarktketen geen mededelingen over een schadebedrag. Hier zou onder meer een kassa zijn meegenomen door de relschoppers.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.