100.000 euro toegezegd voor verwoeste Primera van Maaike in Den Bosch

26 januari 2021 om 23:39 • Aangepast 28 januari 2021 om 13:10
nl
Een crowdfundingsactie die website GeenStijl heeft opgezet voor de eigenaars van de gesloopte Primera-winkel in Den Bosch, heeft tot nu toe 100.000 euro opgeleverd. Het gaat razendsnel, want dinsdagavond werd nog een tussenstand van 73.000 euro bekendgemaakt in de RTL-talkshow Jinek. En dat op haar 50e verjaardag.
Profielfoto van Hans JanssenProfielfoto van ANP
Geschreven door

Maaike Neuféglise, één van die eigenaars van de geplunderde zaak, kwam dinsdagavond aan het woord in het programma. Ze was tot tranen toe geroerd en even sprakeloos toen Eva Jinek de tussenstand noemde.

“Ik had me voorgenomen heel sterk te zijn, maar ik weet gewoon niet wat te zeggen”, snikte ze. Haar winkel in het centrum van de stad werd maandagavond tijdens de rellen binnen drie minuten volledig gesloopt.

Wachten op privacy instellingen...

In Jinek vertelde Neuféglise dat zij uit het hele land hartverwarmende reacties heeft gekregen van mensen die haar steun aanboden, die eten kwamen brengen of haar belden en appjes met steunbetuigingen stuurden.

De Bossche had het zo druk om iedereen, waaronder vele media, te woord te staan, dat ze zelf amper kon helpen om de troep in haar winkel op te ruimen, zo verontschuldigde ze zich.

Maaike kreeg ook veel bloemen.
Maaike kreeg ook veel bloemen.

Een van de telefoontjes was, tot haar grote verrassing, van premier Mark Rutte. "Het was een heel fijn gesprek", stelde de Bossche. Juist daarom wilde ze niet delen welke details er met de premier zijn besproken.

Neuféglise deed aan het eind van het interview met Jinek 'namens alle ondernemers van Nederland' een oproep aan de raddraaiers om te stoppen: "Dit leidt tot niets, deze boodschap komt niet over. Je richt alleen maar schade aan."

De forensische dienst van de politie is dinsdagmiddag urenlang bezig geweest met het veiligstellen van DNA-sporen van de relschoppers.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.