Video

Gesloopte piano in stationshal Eindhoven wordt snel vervangen dankzij gulle inwoners

27 januari 2021 om 10:57 • Aangepast 3 februari 2021 om 14:31
nl
De stationshal van Centraal Station Eindhoven krijgt spoedig een nieuwe piano dankzij een groep inwoners uit de stad. Relschoppers sloopten de stationspiano afgelopen zondag, iets wat volgens de NS veel emoties losmaakte bij mensen. Bij de vervoerder kwamen de afgelopen dagen veel berichten binnen van Eindhovenaren die aanboden te willen helpen bij het plaatsen van een nieuwe.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

Volgens een woordvoerder van de NS zit een groep ondernemers uit de stad achter het initiatief. "Daar zijn we heel blij mee", aldus de NS. "Het station is van de stad, dus het is mooi dat het idee van de nieuwe piano ook uit de stad komt."

Relschoppers richtten zondag een enorme ravage aan in het Centraal Station. Ook de witte buffetpiano in de stationshal moest eraan geloven. De totale schade loopt volgens ProRail in de tonnen en het herstel gaat tot zeker twee maanden duren. Niet alleen de piano werd vernield, maar ook al het glaswerk van het station ging aan diggelen, een auto van ProRail werd in brand gestoken en de Jumbo-supermarkt in het stationsgebouw werd geplunderd.

De rellen gingen er hevig aan toe zondag:

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.