Rico Verhoeven wint makkelijk van Gerges: 'Ik was pas net aan het opwarmen'

30 januari 2021 om 22:02 • Aangepast 31 januari 2021 om 21:39
nl
Met speels gemak heeft kickbokser Rico Verhoeven uit Halsteren zaterdag het viermanstoernooi in Rotterdam Ahoy gewonnen. De regerend wereldkampioen in het zwaargewicht rekende in de halve finale af met Amsterdammer Hesdy Gerges en klopte in de eindstrijd Tarik Khbabez. Dit waren de eerste wedstrijden voor Verhoeven sinds zijn spraakmakende gevecht tegen Badr Hari eind 2019.
Profielfoto van Sven de LaetProfielfoto van ANP
Geschreven door

Verhoeven en Gerges begonnen berekenend aan hun prestigestrijd (de kampioensgordel die Verhoeven al sinds 2014 bezit, stond niet op het spel). Pas in de tweede ronde van drie minuten vielen de eerste rake klappen en ging Gerges voor de eerste maal naar de grond. Maar de Amsterdammer stond gelijk weer op.

Ook in de derde en laatste ronde was het Verhoeven die het gevecht dicteerde. Op het moment dat de bel voor het laatst klonk, stonden beide mannen echter nog overeind.

'Papa wint het liefst zo snel mogelijk'
Het was dus aan de jury om de winnaar van het gevecht aan te wijzen. Zoals te verwachten viel aan de hand van het spelbeeld, riep die Verhoeven unaniem uit tot winnaar. Dat zag Verhoeven al aankomen. "Ik was pas net aan het opwarmen."

Deze zege betekende dat hij het later op de avond in de finale van het vriendschappelijke viermanstoernooi van Glory mocht opnemen tegen Tarik Khbabez. De voor Marokko vechtende Hagenaar won de andere halve finale-partij van Amsterdammer Levi Rigters. Ook het gevecht met Khbabez won Verhoeven eenvoudig. Khbabez ging twee keer neer in de eerste ronde en gaf op.

Toen Verhoeven vlak na de gewonnen finale in de catacomben stond, ging zijn mobiele telefoon af. Zijn dochtertje wilde graag weten of hij het niet jammer vond dat de finale al na een ronde was afgelopen. "Nee hoor, papa wint het liefst zo snel mogelijk", lachte de wereldkampioen.

Ruzie
Het duel tussen Verhoeven en Gerges was op voorhand beladen. De afgelopen jaren was er nogal eens gedoe tussen de twee. Ruim een jaar geleden kregen ze het aan de stok tijdens de persconferentie na Verhoevens gewonnen gevecht tegen Badr Hari. Gerges riep toen dat Hari beter was tot die een enkelblessure opliep.

Dat viel helemaal verkeerd bij Verhoeven. "Jij moet je mond houden en gewoon je handschoenen aantrekken", schreeuwde wereldkampioen destijds. "Dan sla ik jou ook de hele ring door." Na het gevecht van zaterdagavond was Gerges echter vol lof over zijn tegenstander. "Ik heb je altijd een toffe kerel gevonden", zei hij tegen Verhoeven. "Jij bent gewoon de allerbeste."

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.