Paaspop wordt verplaatst naar het eerste weekend van september

1 februari 2021 om 11:48 • Aangepast 9 februari 2021 om 14:44
nl
Paaspop is verplaatst naar 3, 4 en 5 september. Het festival in Schijndel vindt sinds eind jaren 70 traditiegetrouw tijdens Pasen plaats. Dat is dit jaar door de coronamaatregelen onmogelijk. "Dit jaar sluiten we eenmalig de zomer af", zo laat de organisatie maandag weten.
Profielfoto van Sandra KagieProfielfoto van ANP
Geschreven door

"Het was een immense opdracht om ons gigantische festival te verplaatsen: maar het is gelukt", stelt de organisatie. "Deze unieke editie wordt er één om nooit meer te vergeten." Oorspronkelijk zou het festival op 2, 3 en 4 april gehouden worden.

Met zeventien podia en area's waar in totaal zo'n 250 acts zullen optreden, ziet het programma er niet anders uit dan normaal. Het is niet bekend wie dit jaar optreden, maar de organisatie wil zoveel mogelijk acts die vorig jaar gepland stonden terug laten komen. Vorig jaar was Paaspop het eerste grote evenement dat niet doorging als gevolg van de coronacrisis.

Traditionele opener festivalseizoen
Paaspop is in april traditiegetrouw de opener van het festivalseizoen. Eind januari gaf festivaldirecteur Peter Sanders al aan te overwegen om het festival te verplaatsen. "We beginnen normaal gesproken zo'n zes weken van tevoren met opbouwen. We hebben het over het bouwen van een klein dorp", zei hij toen.

Wanneer de verplaatste versie van het festival in september alsnog niet kan doorgaan, hoopt de organisatie wel te kunnen terugvallen op het garantiefonds. Dat fonds geldt eigenlijk alleen voor evenementen na 1 juli, waardoor de originele editie van Paaspop daar geen beroep op zou kunnen doen.

'Goede hoop'
Maar vooralsnog wordt er volgens Sanders van uitgegaan dat het festival ergens dit jaar wel kan doorgaan. "Het is koffiedik kijken natuurlijk, maar we hebben goede hoop."

De ticketverkoop start op zaterdag 27 februari om 11:00 uur via paaspop.nl.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.