HEMA is nu het zusje van Jumbo: overname afgerond

1 februari 2021 om 16:38 • Aangepast 1 februari 2021 om 16:55
nl
De overname van HEMA door Jumbo-familie Van Eerd is afgerond. Daarmee is HEMA een soort zusje van Jumbo geworden, al gaat HEMA geen deel uitmaken van de Jumbo Groep.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

In oktober werd al bekend dat de familie van Eerd van Jumbo uit Veghel dichtbij een overname van HEMA was. In december lukte het de kopers om honderden miljoenen euro's aan bankfinanciering te regelen. Ook werden er afspraken gemaakt over een nieuwe doorlopende lening. HEMA hoeft hierdoor flink minder aan rentelasten te betalen.

Nu is er ook een nieuwe raad van commissarissen geïnstalleerd onder voorzitterschap van Pieter Haas, hiervoor werkzaam bij een moederbedrijf van MediaMarkt. Een voormalige topvrouw van Etos zal de leiding overnemen van de huidige HEMA-baas Tjeerd Jegen.

Aandelen
De familie Van Eerd houdt 50 procent van de aandelen van HEMA en Parcom de andere helft. Dat HEMA bij de familie Van Eerd is ondergebracht en niet bij Jumbo zelf, is een bewuste keuze. Op die manier denkt Jumbo zich goed te kunnen blijven richten op de eigen strategische agenda en die van restaurantketen La Place.

Samenwerking
Het ligt wel voor de hand dat er in de toekomst nauwer samengewerkt zal worden tussen Jumbo en HEMA. De twee ketens hebben al sinds eind 2019 een samenwerkingsverband waardoor er onder meer HEMA-producten bij Jumbo in de schappen liggen.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!