Rellen Den Bosch: weer twee jonge mannen opgepakt

2 februari om 16:13 • Aangepast 3 februari om 16:27
Tijdens de rellen werd onder meer een Jumbo-supermarkt geplunderd.
Tijdens de rellen werd onder meer een Jumbo-supermarkt geplunderd.
De politie heeft dinsdagochtend nog eens twee mannen opgepakt voor hun rol bij de rellen in Den Bosch van vorige week maandag. Het gaat om Bosschenaren van 18 en 21 jaar. Zij worden verdacht van diefstal en openlijk geweldpleging.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door

De politie verdenkt de 18-jarige man ervan mede verantwoordelijk te zijn voor de plundering van de Jumbo en de Primera. De 21-jarige verdachte zou tijdens de rellen een personenauto omver hebben gegooid in de Hinthamerstraat. Beide mannen waren eerder al aangehouden en beboet voor overtreding van de avondklok.

Gedurende het onderzoek naar de rellen en plunderingen zijn beiden op videobeelden herkend. Er wordt ook bekeken of er beslag gelegd kan worden op persoonlijke bezittingen zodat schade op hen verhaald kan worden. De twee worden donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Jacht op relschoppers geopend
Direct na de rellen, ook die in Eindhoven, openden politie en justitie de jacht op de relschoppers. Tientallen verdachten zijn al aangehouden, onder wie veel jonge mannen van rond de 20.

En er werd bijvoorbeeld beslag gelegd op waardevolle spullen en bankrekeningen. Een aantal is reeds berecht.

Lees alles over de coronarellen op onze themapagina.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...