13 ME'ers besmet tijdens avondklokrellen, 43 agenten in quarantaine

3 februari 2021 om 17:11 • Aangepast 4 februari 2021 om 16:53
nl
Een deel van de ME'ers die vorige week is ingezet bij de avondklokrellen in Oost-Brabant is besmet met het coronavirus. Het gaat om 13 personen. Door de besmettingen moesten 43 agenten in quarantaine. Van hen zijn er inmiddels 20 getest en negatief bevonden.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

De rest van de agenten wordt ook deze week nog getest, zo zegt een politiewoordvoerder. De capaciteit op straat komt niet in gevaar.

Op straat hebben leden van de Mobiele Eenheid (ME) een helm op, die het risico op besmetting verkleint. Maar op andere momenten dragen ze deze helm niet.

Afstand houden lastig
"ME-ers proberen, net als iedere andere agent, zoveel mogelijk de anderhalve meter afstand aan te houden, maar dat lukt door de aard van het werk niet. Het risico op besmetting is dus groter", aldus de politie.

Door de avondklokrellen had de politie het erg druk en had ze al moeite om de roosters rond te krijgen. Toch komt door de extra zieken de capaciteit niet in gevaar, aldus de woordvoerder.

Voorrang
"Wij pleiten als politie voor voorrang voor het vaccineren van collega’s in de frontlinie die in onverwachte situaties terecht komen waarin ze zich niet aan de coronamaatregelen kunnen houden en dus het risico lopen ziek te worden", stelt de woordvoerder.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.