Bergingsbedrijven maken zich op voor topdrukte: 'Vooral ijzel is gevaarlijk'

4 februari 2021 om 12:38
nl
Bergingsbedrijven maken zich met de voorspelde gladheid en sneeuw op voor topdrukte. Als de weermodellen kloppen, gaat het komend weekend ijzelen en valt er een enorm pak sneeuw. "Een flinke uitdaging", aldus berger Paul van der Burgt. "Maar laat het maar komen."
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

Bergingsbedrijf Van Eijckgroep in Eindhoven waar Paul werkt, is druk bezig met de voorbereidingen op verwachte drukte. Zo worden werkzaamheden die voor volgende week stonden gepland naar voren gehaald. Alles wat niet urgent is, wordt uitgesteld.

Extra mensen
"Het blijft natuurlijk koffiedik kijken", zegt Van der Burgt. "Maar volgens alle weervoorspellingen komen er ijzel en een flink pak sneeuw aan."

Als het nodig is, worden extra mensen ingezet en overuren gedraaid. "We gaan zo goed en kwaad als het kan aan de slag."

'IJzel zie je niet'
Ook bij bergingsbedrijf Ben Heiltjes in Cuijk zijn ze klaar voor de voorspelde gladheid. Ook daar worden als het nodig is extra mensen ingezet om gestrande automobilisten te helpen.

"IJzel is het gevaarlijkst, wat dat zie je niet", zegt medewerker Monique Heiltjes. Volgens haar gaan mensen bij sneeuw minder snel de weg op.

'Winterbanden werken niet bij ijzel'
Zelf heeft ze nog wel een waarschuwing. "Winterbanden werken niet bij ijzel. Wel bij sneeuw, dan zorgen ze voor extra grip op de weg."

Verder is het afwachten hoeveel noodmeldingen er komen. "Het is te hopen dat mensen hun rijgedrag aanpassen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.