Ziekenhuizen houden rekening met extra drukte in de gipskamers door sneeuw en ijzel

5 februari 2021 om 15:05 • Aangepast 8 februari 2021 om 10:41
nl
Het wordt dit weekend erg glad op de weg en dat kan zorgen voor meer ongelukken. Een aantal ziekenhuizen neemt extra maatregelen om bijvoorbeeld drukte in de gipskamers goed op te kunnen vangen. Het Amphia Ziekenhuis in Breda bijvoorbeeld verwacht meer spoedpatiënten met botbreuken dit weekend.
Profielfoto van Madhavi Raaijmakers
Geschreven door
Madhavi Raaijmakers

Daarom is er extra gipsmateriaal ingeslagen, een extra gipsverbandmeester ingeschakeld en zijn er meer ruimtes beschikbaar gesteld. Ook in het Jeroen Bosch ziekenhuis is de gipskamer al ingeseind dat het mogelijk drukker wordt.

Ziekenhuizen hebben namelijk sowieso de mogelijkheid om extra personeel op te roepen mocht het nodig zijn.

Geen zorgen
Een woordvoerder van het Elisabeth-Tweesteden Ziekenhuis geeft aan: 'Uit ervaring weten we dat er vooral veel ongelukken gebeuren als mensen verrast worden door slecht weer. Nu is al al heel veel gewaarschuwd en opgeroepen om voorzichtig te zijn, dat scheelt een hoop.'' Het ETZ neemt op voorhand dan ook geen extra maatregelen.

Ook bij het Bravis ziekenhuis gebeurt dat niet. ''De echte temperatuurdaling gaat pas na zaterdag in, daarom hebben we voor dit weekend nog geen extra personeel ingezet'', zegt een woordvoerder. ''Mocht het toch nodig zijn, hebben we altijd nog de mogelijkheid het alsnog te doen.''

Meer lezen over dwarrelende sneeuwvlokken en gladde wegen kan op onze speciale themapagina.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.