Drugsgebruikers krijgen sms'je om ze op het rechte pad te brengen

8 februari 2021 om 11:56 • Aangepast 9 februari 2021 om 11:50
nl
De politie in Helmond heeft drugsgebruikers met een sms’je hulp aangeboden om uit hun problemen te komen. Ze werkt hierbij samen met de gemeente, de Belastingdienst en het Openbaar Ministerie.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De nummers van de doelgroep werden de afgelopen weken achterhaald. Dat gebeurde tijdens onderzoek dat uiteindelijk moet leiden tot het terugdringen van de drugscriminaliteit in de Helmondse binnenstad. De politie laat weten dat de telefoonnummers hiervoor eenmalig zijn gebruikt, dat ze niet worden gedeeld en dat ze evenmin in computersystemen worden geregistreerd.

'Leven zonder drugs'
Haitske de Veen, Teamchef basisteam Peelland: “We zien dat mensen in de drugshandel worden gelokt en geen uitweg meer zien. Ook zien we criminelen misbruik van drugsgebruikers die afhankelijk zijn van hun dealer. Ze stellen daarom soms hun huis ter beschikking om voorraad op te slaan. Ook laten ze hun bankrekening misbruiken voor financiële drugstransacties. Met onze actie willen we gebruikers laten weten dat er een weg is naar een leven zonder drugsgebruik.”

Burgemeester Elly Blanksma kan zich vinden in de woorden van De Veen. “Wij willen laten weten dat er wel degelijk een uitweg is. Je kunt, al dan niet met hulp, áltijd stoppen met gebruiken en je leven weer op orde krijgen. We zeggen nee tegen drugsgebruik, het maakt meer kapot dan ons lief is. Drugsgebruikers hebben niet altijd in de gaten dat ze een systeem van criminaliteit en geweld in stand houden.”

Ondermijnende drugscriminaliteit
De politie werkt bij haar aanpak ook samen met hulpverleners, ouders, jongerenwerk en scholen in de buurt. Ze hoopt hiermee ook de ondermijnende drugscriminaliteit te raken. Door betrokkenen te vervolgen kan geld worden afgepakt dat illegaal is verdiend. Ook kan besloten worden om panden te sluiten en huurcontracten op te zeggen.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.