Omstreden puppyhandelaar in Diessen mag weer open voor afhalen van hondjes

9 februari 2021 om 10:54 • Aangepast 12 februari 2021 om 10:04
nl
Puppyhandelaar De Meiboom in Diessen mag woensdag weer open voor mensen die een puppy komen afhalen. Eerder moest de handelaar gedwongen sluiten vanwege de coronaregels.
Profielfoto van Marjanka MeeuwissenProfielfoto van Femke de Jong
Geschreven door
Marjanka Meeuwissen & Femke de Jong

Gemeentewoordvoerder Marije van Brunschot geeft aan dat het afhalen van puppy's is toegestaan. "Dit valt onder detailhandel. Dat is destijds ook de reden geweest dat de zaak dicht moest", reageert gemeentewoordvoerder Marije van Brunschot. "Nu de regels voor ondernemers zijn versoepeld, geldt dat ook voor deze puppyhandelaar. Er loopt nog wel een onderzoek naar het bestemmingsplan waar de handelaar gevestigd is. Als blijkt dat daar gebouwen of handel niet in overeenstemming met het plan zijn, kan de gemeente wel optreden."

Voorzitter Marco van der Wel van de Brabantse fractie van de Partij voor de Dieren laat zich op Twitter fel uit over de puppyhandelaar en schrijft: "Koop geen puppy bij deze beruchte internationale handelaar." Die felheid komt voort uit het verleden. Vorig jaar trok de partij aan de bel over de handelaar. Hij zou zich volgens de Partij voor de Dieren niet aan de regels houden. Zo zou er onder meer gefraudeerd worden met paspoorten.

'Klanten tevreden'
De Meiboom zelf stelt zich aan alle geldende regels te houden. Tijdens een inval in 2015 zijn honden in beslag genomen. "Maar die kregen we allemaal ook weer terug, omdat er niks aan de hand was." Ook stelt de handelaar dat bij hem niet meer puppy's ziek zijn dan bij andere handelaren. "Maar het is handel in dieren, die worden soms ziek. Onze klanten zijn heel tevreden."

Dierenwelzijnsorganisatie House of Animals vroeg halverwege vorige maand aan de gemeente Hilvarenbeek om handhavend op te treden, omdat de puppyhandelaar vanwege de coronaregels niet open mocht zijn. De Meiboom moest toen haar deuren sluiten. Het hondenpension van dezelfde eigenaar mocht wel open blijven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!