Video

Carnaval in de klas: geen prins, maar wel beschilderde mondkapjes en dansen naast je stoel

12 februari 2021 om 14:37 • Aangepast 12 februari 2021 om 16:24
nl
Een lege aula en zeker geen polonaise door de gang, maar in alle klaslokalen van De Bolster in Sambeek heerst achter de deuren wél het carnavalsvirus. "Jongens, stoeltjes aan de kant en dansen maar. Blijf wel achter je tafeltje", roept juf Janneke. De Bolster wil carnaval 2021 ondanks alle coronabeperkingen niet zomaar voorbij laten gaan.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

Niet alle basisscholen vieren dit jaar uitbundig carnaval, maar de meeste maken er toch een feestje van. In Sambeek gaan een aantal traditionele onderdelen niet door. Zo is er geen carnavalsprins of -prinses. Ook een polonaise door de klas kan niet. "Het heeft een beroep gedaan op onze creativiteit. Zo hebben we wel een bingo en hebben we natuurlijk carnavalsmuziek. Dansen moet dan wel op je eigen plaats", legt Janneke uit.

Met de handjes in de lucht als je bingo hebt (foto; Ilse Schoenmakers)
Met de handjes in de lucht als je bingo hebt (foto; Ilse Schoenmakers)

Met de hele school samen carnaval vieren zit er ook niet in net als een optocht door de straten. "Leerlingen beschilderen nu mondkapjes en tekenen nu zelf een praalwagen en die wagens filmen we dan na elkaar. Dan krijgen ouders toch een optocht te zien als ze thuis de video bekijken."

Het mondkapje kleuren ging Ize (8) goed af (foto: Ilse Schoenmakers).
Het mondkapje kleuren ging Ize (8) goed af (foto: Ilse Schoenmakers).

Van teleurstelling over een andere carnaval dan anders valt weinig te bespeuren. "De leerlingen zijn blij dat we er toch een feestje van maken en nemen het zoals het is", zegt juf Janneke nadat ze de laatste slingers weer opruimt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.