Politie opent jacht op vier relschoppers in Tilburg: 'Ze hebben enkele dagen om zich te melden'

17 februari om 13:42 • Aangepast 18 februari om 15:11
De vier relschoppers, onherkenbaar gemaakt door de politie.
De vier relschoppers, onherkenbaar gemaakt door de politie.
De politie heeft woensdag beelden online gezet van vier jongeren die betrokken waren bij de coronarellen in Tilburg op zondag 24 januari. De gezichten van het viertal zijn onherkenbaar gemaakt en worden getoond als de vier zich niet binnen enkele dagen bij de politie melden.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door
Ron Vorstermans

De verdachten hebben tot en met maandagmiddag de tijd om zich te melden. Als ze dan nog steeds niet van zich hebben laten horen, worden ze herkenbaar getoond in het opsporingsprogramma Bureau Brabant. Een dag later, op dinsdagavond, komen de beelden ook nog aan bod in Opsporing Verzocht.

“Tegen deze jongeren en hun ouders willen we zeggen: laat het zo ver niet komen en kom je melden”, schrijft de politie.

Avondklokrellen
Op de bewuste avond van de rellen in Tilburg werden al achttien verdachten aangehouden. De rellen in Tilburg volgden op de zware rellen in Eindhoven, die zondagmiddag. Nadat de avondklok was ingegaan, werden de straten in Tilburg-West overgenomen door rellende jongeren.

Groepjes jongeren trokken door de straten en richtten een spoor van vernieling aan. Rondom de Westermarkt vernielden de relschoppers winkels. Stoeptegels werden uit de straten getrokken, containers en bloempotten en zelfs een bouwkeet werden omgegooid.

LEES OOK:

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...