Nieuwe corona-uitbraak in Catharina Ziekenhuis Eindhoven

17 februari 2021 om 21:07 • Aangepast 18 februari 2021 om 20:58
nl
In het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven is opnieuw een corona-uitbraak. Vijf patiënten en drie medewerkers van de afdeling Chirurgie blijken besmet, maakte het ziekenhuis woensdagavond bekend. Het gaat mogelijk om de Britse variant van het virus, maar dat wordt nog onderzocht.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Alle patiënten op de afdeling Chirurgie, die bestaat uit twee afdelingen op één etage, worden per direct in cohort verpleegd. Dat wil zeggen dat op die twee afdelingen dezelfde maatregelen worden genomen als op een corona-afdeling. Het ziekenhuis heeft op deze afdelingen ook een opnamestop ingesteld.

“We hebben vandaag helaas opnieuw te maken met een corona-uitbraak op een afdeling. We leven mee met de patiënten en de medewerkers die nu te maken krijgen met deze besmetting”, aldus Nardo van der Meer, voorzitter van de Raad van Bestuur.

Eerdere uitbraak
Afgelopen weekend bleken op de afdeling cardiothoracale chirurgie 13 patiënten en 17 medewerkers besmet geraakt met de Britse variant van het virus. Vijf mensen van die afdeling zijn kort daarna overleden.

Volgens een woordvoerder is er geen verband tussen de uitbraak op de hartafdeling en deze nieuwe uitbraak. “Wat we in ons ziekenhuis zien gebeuren is exemplarisch voor wat elders in Nederland ook gebeurt en naar verwachting de komende weken zal doorzetten,” aldus Van der Meer.

Alle geplande afspraken gaan zonder tegenbericht gewoon door. Patiënten en bezoekers die vragen hebben, kunnen vanaf donderdag bellen met een speciaal informatienummer. Dat nummer wordt donderdagochtend op de website van het ziekenhuis gepubliceerd.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.