Video

Levi (12) komt na 166 kilometer wandelen aan bij oma in Vught: 'Zo trots op hem'

19 februari 2021 om 21:26 • Aangepast 22 februari 2021 om 10:35
nl
Op bezoek gaan bij je oma is niet zo heel bijzonder, tenzij je als 12-jarige er 166 kilometer voor gelopen hebt. Levi Weterings deed er zeven dagen over om van Vlissingen naar zijn oma in Vught te wandelen. Hij haalde met zijn tocht ook nog eens 3500 euro op voor het Ouderenfonds.
Profielfoto van Collin Beijk
Geschreven door

Levi begon afgelopen zaterdag aan zijn tocht richting Vught. Elke dag wandelde hij zo'n 25 kilometer, altijd in het gezelschap van een vriend of familielid. "Het leek mij gewoon een leuke uitdaging", vertelt de tiener. Dat vond zijn moeder Noël ook, maar die liep al op de eerste dag een blessure op en kon niet verder.

Door de sneeuw
Toen de tiener aan zijn avontuur begon, lag er een dik pak sneeuw in Nederland en was het extreem koud. Toch hield dat Levi niet tegen. "Vroeger fietsten mijn opa en oma van Vught naar Vlissingen en dat wilden wij eerst ook doen, maar lopen leek ons leuker."

Zo trots, ik kan het niet onder woorden brengen

Oma Ria van Kouwen is heel trots op haar kleinzoon en ontving hem met een dikke knuffel en Bossche bollen toen hij voor haar deur stond. "Ik ben zo trots, ik kan het niet onder woorden brengen."

De wandeltocht van Levi was via Facebook te volgen en ook zamelde de jongen geld in voor het Ouderenfonds.

Nu het avontuur van de de jonge Zeeuw erop zit, hoeft hij gelukkig niet weer terug naar huis te lopen. "Nee, zijn moeder brengt hem en zijn tweelingzusje met de auto terug naar Vlissingen, hij hoeft niet meer te wandelen", vertelt zijn oma lachend.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.