Avondklokrellen: Man (18) meldt zich bij politie in Tilburg

22 februari 2021 om 12:53 • Aangepast 23 februari 2021 om 12:30
nl
Een 18-jarige man uit Tilburg heeft zich maandagochtend gemeld op het politiebureau. Hij had zich herkend op camerabeelden die door de politie waren vrijgegeven na de coronarellen van zondag 24 januari. De verdachte is aangehouden en zit vast voor verder onderzoek.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

De politie heeft vorig week beelden online gezet van vier jongemannen die betrokken waren bij de rellen in Tilburg. De gezichten van het viertal zijn onherkenbaar gemaakt en worden getoond als de vier zich niet binnen enkele dagen bij de politie hebben gemeld.

De 18-jarige man heeft eieren voor zijn geld gekozen en zich gemeld. De verdachten hebben tot en met maandagmiddag de tijd om zich te melden.

Zware rellen
Op de bewuste avond van de rellen in Tilburg werden al achttien verdachten aangehouden. De rellen in Tilburg volgden op de zware rellen in Eindhoven, eerder die dag. Nadat de avondklok was ingegaan, werden de straten in Tilburg-West overgenomen door rellende jongeren.

Groepjes jongeren trokken door de straten en richtten een spoor van vernieling aan. Rondom de Westermarkt vernielden de relschoppers winkels. Stoeptegels werden uit de straten getrokken, containers en bloempotten en zelfs een bouwkeet werden omgegooid.

Lees alles over de coronarellen op onze themapagina.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.