Theaterfestival Boulevard duurt komende zomer langer en verhuist naar Zuiderpark in Den Bosch

24 februari om 11:42 • Aangepast 25 februari om 11:45
Nieuw festivalhart voor theaterfestival Boulevard in Zuiderpark Den Bosch (foto: Boulevard)
Nieuw festivalhart voor theaterfestival Boulevard in Zuiderpark Den Bosch (foto: Boulevard)
Het hart van Theaterfestival Boulevard verhuist van de Parade naar het Zuiderpark in Den Bosch. Op deze locatie kan de anderhalve meter afstand tussen bezoekers beter gewaarborgd worden. Het festival duurt deze zomer ook langer dan de traditionele elf dagen, om de bezoekers meer te kunnen spreiden.
Profielfoto van Jan Peels
Geschreven door

In het Zuiderpark realiseert het festival een nieuwe ontmoetingsplek met een ruime opzet. “We willen een veilige ontmoetingsplek creëren die voorziet in de grote behoefte aan ontmoeting en aan het delen van verhalen. Net als vorig jaar kiezen we bewust voor een fysiek festival, meer verspreid in tijd en ruimte. De eerste tekeningen laten zien dat het Zuiderpark een hele mooie plek voor een nieuw festivalhart biedt", zegt directeur Viktorien van Hulst.

Viktorien van Hulst, directeur van Theaterfestival De Boulevard.
Viktorien van Hulst, directeur van Theaterfestival De Boulevard.

18 dagen
Daarnaast duurt de komende editie langer dan de traditionele elf dagen. Het programma wordt over meer dagen uitgesmeerd en zo worden ook de bezoekers verspreid. Het festival vindt dit jaar plaats van donderdag 5 tot en met zondag 22 augustus. Achttien dagen dus.

"Fantastisch om in deze tijd perspectief te mogen bieden."

“Het verlangen om werk te kunnen tonen en publiek te ontmoeten, is groter dan ooit en voelbaar in alle gesprekken die wij voeren met makers. Als festivalorganisatie is het fantastisch om in deze tijd perspectief te mogen bieden en te bouwen aan een festival waar hoofd en hart in beweging wordt gezet en waar ontmoeting en vreugde onderdeel zijn van het dagelijkse aanbod”, zegt programmeur Tessa Smeulers.

Geboeid publiek tijdens Boulevard op de Parade. (Foto: Lobke Kapteijns).
Geboeid publiek tijdens Boulevard op de Parade. (Foto: Lobke Kapteijns).

Bossche zomer
Net zoals vorig jaar maakt het festival deel uit van de Bossche Zomer. Twee maanden lang werd toen ruimte gegeven aan ondernemers en organisaties om met de geldende maatregelen op creatieve manier samen te komen op bekende én nieuwe plekken.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...