Politie stuurt iedereen weg uit te druk Valkenbergpark Breda, vier mensen opgepakt

27 februari 2021 om 21:09 • Aangepast 8 maart 2021 om 17:00
nl
De politie heeft aan het begin van de zaterdagavond het Valkenbergpark in Breda ontruimd. Daar waren heel veel mensen samengekomen en zij hielden zich volgens de politie niet aan de coronavoorschriften. Hoeveel mensen er precies in het park in het centrum van de stad op de been waren, is niet bekendgemaakt.
Profielfoto van Marjanka Meeuwissen
Geschreven door
Marjanka Meeuwissen

Vier mannen werden aangehouden. Zij weigerden weg te gaan, toen agenten daarom vroegen. Een 19-jarige Bredanaar is gearresteerd vanwege opruiing. Een 49-jarige man zonder vaste woonplaats bekogelde de agenten met glas, een 43-jarige Bredanaar gooide een fiets naar de agenten en een 24-jarige man werd aangehouden vanwege het verstoren van de openbare orde.

Nadat iedereen was vertrokken uit het park, bleef alleen troep achter, is te zien op een foto van de politie.

Woensdag ook te druk in Tilburg.
Afgelopen woensdag werden ook de bezoekers van het Spoorpark in Tilburg weggestuurd, omdat het daar veel te druk was. Daar waren honderden mensen aanwezig.

Ironisch genoeg, werd zaterdagmiddag in het centrum van Breda nog een ludieke actie gevoerd door horecaondernemers. Ze legden groene grasmatjes neer van twee bij twee meter waar mensen op konden picknicken. "Het is het grootste park van Nederland geworden. Gezellig druk en alles volgens de regels", zei een van de initiatiefnemers Dirk van de Voort opgetogen.

Beelden van overvolle parken waren deze week ook aanleiding voor horeca-ondernemers uit onder meer Breda om aan te kondigen hun terrassen open te gaan gooien.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.