PSV biedt excuses aan nadat supporters Ajax-speler Dusan Tadic bedreigden

2 maart om 06:50 • Aangepast 3 maart om 06:43
Aanvoerders Dumfries en Tadic kregen  het tijdens het duel PSV-Ajax aan de stok met elkaar (foto:  ANP/Maurice van Steen).
Aanvoerders Dumfries en Tadic kregen het tijdens het duel PSV-Ajax aan de stok met elkaar (foto: ANP/Maurice van Steen).
PSV heeft excuses aangeboden nadat fans van de Eindhovense club zondag Ajax-speler Dusan Tadic hadden bedreigd. Algemeen directeur Toon Gerbrands van PSV heeft zich verontschuldigd bij zijn Ajax-collega Edwin van der Sar.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Gerbrands bevestigt tegen het Eindhovens Dagblad dat hij hierover heeft gebeld met Van der Sar. De PSV-directeur vindt dat het incident niet past bij de ‘kernwaarden’ van zijn club. Zijn collega kon de handreiking van Gerbrands wel waarderen. De Eindhovense club gaat kijken hoe dit soort voorvallen in de toekomst kan worden voorkomen.

De supporters van PSV konden het niet verkroppen dat de Serviër in de laatste minuut gelijk had gemaakt (1-1) en het aan de stok had gekregen met Denzel Dumfries, de captain van de Eindhovense club. De twee kemphanen vlogen elkaar bijna in de haren nadat Ajax een strafschop toegewezen had gekregen, na hands van de PSV’er. Ook na de treffer en toen de wedstrijd was afgelopen leek het erop dat de twee met elkaar op de vuist wilden. Beiden voelden zich in hun eer aangetast.

"Dit mag gewoon niet gebeuren."

Willy en René van de Kerkhof spraken maandag bij Omroep Brabant schande van het gedrag van PSV-aanhangers. "Zet bussen voor de deur van het stadion, dan kunnen de spelers zo instappen", zei René in Wakker! "Maar dat is schijnbaar heel moeilijk. Dit mag gewoon niet gebeuren." Toen hij naar de spelersbus liep, werd Tadic uitgescholden en bedreigd. Ook werd hij geraakt door een voorwerp. Ajax heeft hiervan aangifte gedaan.

Wachten op privacy instellingen...

LEES OOK:

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...