Samenscholende ouderen hoeven boete niet te betalen dankzij Johan de Vos

4 maart 2021 om 17:42 • Aangepast 11 maart 2021 om 16:41
nl
Kees Smit en acht vrienden werden donderdag enorm verrast. Vorige maand kregen de gepensioneerde ouderen een boete omdat ze zich niet hielden aan het samenscholingsverbod, maar dankzij horecaman Johan de Vos hoeven ze die niet uit eigen zak te betalen. Hij legt negen maal 95 euro op tafel van het geld dat hij ophaalde om een horecaboete te betalen, die hij verwachtte nadat hij dinsdag zijn terras opengooide.
Profielfoto van Joris van Duin
Geschreven door
Joris van Duin

"Heel mooi dat er mensen zijn die het hart op de goede plaats hebben", verwoordt Smit de blijdschap van zijn kameraden en hemzelf. "Johan stuurde me een berichtje. Hij wil de boetes betalen. Het is een geschenkje uit de hemel."

De Vos bevestigt inderdaad dat hij het geld geeft. "Afgelopen week is er veel geld binnengekomen. Dat was eigenlijk bedoeld voor de boete die we mogelijk zouden krijgen." De gemeente gaf hem echter een waarschuwing, waardoor De Vos een nieuwe bestemming kan zoeken voor de duizenden euro's die hij ophaalde. "Het geld was bedoeld voor boetes en die mannen die daar al jaren zitten, kregen een boete. Dus dan is één plus één twee, hè."

Notoire rebellen
Smit en zijn kompanen komen sinds jaar en dag samen bij het bankje naast de Hoge Brug in Breda. Tijdens de lockdown zien de mannen elkaar dus ook en bespreken ze de politiek en de prestaties van hun NAC . Maar vorige maand vonden gemeentehandhavers dat de hangouderen het samenscholingsverbod overtraden. En dus kregen de negen Brabanders stuk voor stuk een prent van 95 euro.

Daar zijn zij het niet mee eens. "Samenscholen is zoals vorige week in park Valkenberg gebeurde. Maar ik geloof niet dat daar veel boetes zijn uitgedeeld", stelt Smit. "We houden ook nog eens genoeg afstand." Nee, ze staan volledig in hun recht, vindt Smit ook nu nog. Daarom zijn ze ook donderdagmiddag weer te vinden op hun vaste hangstekkie. "Op drie meter afstand van elkaar", zegt Smit, die hoopt dat ze niet nog eens op de bon geslingerd worden.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.