Thierry Baudet trekt honderden mensen naar bijeenkomsten in Helmond en Eindhoven

7 maart om 11:58 • Aangepast 8 maart om 11:36
Omroep Brabant
Omroep Brabant
Bezoekers moeten op de groene stippen gaan staan.
1/2
Op de verkiezingsbijeenkomsten van Forum voor Democratie in Helmond en Eindhoven zijn zondag honderden mensen afgekomen. Lijsttrekker Thierry Baudet moest in Helmond enkele keren zijn toespraak onderbreken om het publiek op te roepen de coronamaatregelen te respecteren.
Profielfoto van Collin Beijk
Geschreven door

De manifestatie van Forum voor Democratie aan de Cacaokade in Helmond was drukbezocht en ook in Eindhoven verzamelden zich veel mensen. Op de parkeerplaatsen zijn groene stippen aangebracht zodat de bezoekers voldoende afstand van elkaar houden. Dat gaat veelal goed, alleen achteraan klonteren mensen een beetje samen.

Wachten op privacy instellingen...

Politieagenten en boa's zien erop toe dat de coronamaatregelen gerespecteerd worden en ook de organisatie van de bijeenkomst doet dat. Toch moest lijsttrekker Thierry Baudet enkele keren zijn toespraak kort onderbreken om op roepen voldoende afstand te bewaren.

Forum van Democratie is uitgesproken tegenstander van de coronamaatregelen, lockdown en avondklok. De partij is de enige die in coronatijd grote bijeenkomsten door het hele land organiseert, maar er wordt wel streng gelet op de naleving van de coronaregels.

Wachten op privacy instellingen...

Met de zogeheten 'vrijheidskaravaan' bezoekt Thierry Baudet voor het tweede opeenvolgende weekend Brabant. Vorig week was de lijsttrekker van Forum van Democratie in Oss en Den Bosch.

Deze zondag doet de FvD-lijsttrekker Helmond, Valkenswaard en Eindhoven aan. Opvallend is dat er ook veel jongeren naar Baudet komen luisteren, ook al zijn ze het niet volledig eens met zijn partijprogramma.

Wachten op privacy instellingen...

De manifestiaties van Forum voor Democratie vallen niet bij iedereen goed. Dat een dergelijke grote bijeenkomst werd toegestaan door de gemeente Oss vorig weekend middenin het centrum van de stad viel bij sommige ondernemers verkeerd.

Zij konden het niet rijmen dat hun zaak dicht moet blijven, maar verkiezingsbijeenkomsten met honderden mensen wel mogen. Ook de burgemeester Wobine Buijs gaf aan het lastig te vinden.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...