Horecaman Johan de Vos uit Breda is blij met terrasperspectief

8 maart 2021 om 20:22 • Aangepast 9 maart 2021 om 08:37
nl
Horecavoorman Johan de Vos uit Breda is blij dat de terrassen rond Pasen weer open mogen als de coronacijfers dat toestaan. "De regering biedt ons nu meer perspectief dan in de laatste zes maanden bij elkaar. Dat moet je bij dit kabinet maar als winstpunt zien."
Profielfoto van ANPProfielfoto van Joris van Duin
Geschreven door
ANP & Joris van Duin

De eigenaar van Boerke Verschuren opende vorige week als een van de weinige ondernemers daadwerkelijk zijn terrassen. Honderden anderen zetten hun terrassen wel buiten, maar besloten die af te schermen. Het was een protest tegen de perspectiefloze horecasluiting.

"Het lijkt erop dat ze het licht hebben gezien."

Volgens De Vos heeft die actie effect gehad, aangezien het onderwerp 'terrassen' überhaupt ter sprake kwam tijdens de coronapersconferentie van maandagavond. "We zijn vanavond vaker genoemd dan de afgelopen zes maanden bij elkaar", zegt hij in radioprogramma Afslag Zuid van Omroep Brabant. "Het lijkt erop dat ze het licht hebben gezien."

Demissionair coronaminister Hugo de Jonge zei dat er wel een limiet aan het maximaal aantal gasten komt aan een tafel en op een terras mag zitten. "Hij sprak over maximaal vijftig. Maar ik hoop dat ze de komende weken gebruiken om meer maatwerk te leveren en die norm te boetseren, net als bij de winkels", aldus De Vos.

"Vijftig mensen op een terras waar plek is voor zevenhonderd, valt natuurlijk niet uit te leggen."

"Zolang afstand houden mogelijk is, vind ik dat ongeveer de helft van het normale aantal mensen moet worden toegestaan", zegt De Vos. "Want vijftig mensen op een terras waar plek is voor zevenhonderd, zoals bij De Drie Gezusters in Groningen, valt natuurlijk niet uit te leggen. We kijken natuurlijk ook al of mensen klachten hebben en houden de 1,5 meter afstand in acht."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.