Video

Tijns unieke sneakerverzameling gestolen: minstens 600 paar schoenen weg

9 maart 2021 om 16:58 • Aangepast 10 maart 2021 om 15:00
nl
Ruim dertien jaar passie is in één klap weg. De sneakerverzameling van Tijn Witteveen (24) uit Den Bosch werd zondagavond gestolen. Zeker 600 paar is spoorloos verdwenen. "Alsof er een stukje van mezelf mist."
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Hij vindt het lastig om erover te praten. "Mijn hoofd is nog steeds een zooitje." Tijd om precies te kijken hoeveel schoenen er zijn verdwenen, heeft hij nog niets eens gehad. "Het zijn er tussen de 600 en 800. Het is echt verschrikkelijk."

De schoenen stonden niet bij hem thuis, maar in een beveiligde opslag. Maandag kreeg hij een telefoontje dat het gigantisch was misgegaan. Zijn favoriete plek was veranderd in een 'ware ravage'.

"Elke schoen heeft een verhaal. Dat krijg je nooit meer terug." Geld van de verzekering is voor hem dan ook geen oplossing. "Die schoenen koop je niet even opnieuw."

"Van sommige exemplaren is er maar één op de wereld."

Ruilen met verzamelaars wereldwijd of slapen voor een winkel: Tijn had het er allemaal voor over. "Van sommige exemplaren is er maar één op de wereld." De schoenen verschillen in prijs van enkele tientjes tot duizenden euro's. "Maar juist door het verhaal zijn sommige goedkope schoenen mij heel veel waard."

Ondanks alles houdt Tijn hoop om zijn dierbare verzameling ooit terug te zien. "Ik heb een flink netwerk van verzamelaars. De diefstal heeft veel losgemaakt." Hij hoopt dat iedereen mee uitkijkt naar de schoenen. Misschien worden ze op internet aangeboden.

Vrijwel alle schoenen zijn in maat 41 en 42. Het gaat om exemplaren van de merken: Nike, Adidas, Diadora, Puma en Reebok. De politie bevestigt dat er aangifte is gedaan voor diefstal en doet onderzoek naar de zaak.

Eind vorig jaar vertelde Tijn nog enthousiast over zijn verzameling:

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.