Video

Dode gevonden bij drugslab in buitengebied van Wernhout

10 maart 2021 om 05:46 • Aangepast 11 maart 2021 om 18:07
nl
In een schuur aan de Beverstraat in het buitengebied van Wernhout is dinsdagnacht een dode gevonden. In de schuur zat ook een drugslab. Volgens bronnen rond het onderzoek zou er een explosie zijn geweest bij het lab dat werd ontdekt bij een afgelegen boerderij. Er is een verdachte aangehouden, zo meldt de politie. Het gaat om de bewoner van de boerderij.

De aangehouden verdachte waarschuwde rond middernacht zelf de politie. Hij gaf aan dat in de schuur een dode zou liggen. Omdat agenten toen ze bij de schuur kwamen een sterke chemische lucht roken, werd de brandweer ingeschakeld. Na het sein veilig ging de politie naar binnen en vonden ze de dode in het drugslab. De bewoner van de boerderij is vooral aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het gevonden lab, laat een politiewoordvoerder weten.

Wie het slachtoffer is, is nog niet bekend. Ook is onduidelijk waardoor het slachtoffer om het leven is gekomen. Dat er in het lab een explosie is geweest, wil de woordvoerder woensdagochtend niet bevestigen. Wel geeft hij aan dat er brand is geweest in de loods. Of het slachtoffer als gevolg van die brand is overleden wordt onderzocht.

Foto: Willem-Jan Joachems.
Foto: Willem-Jan Joachems.

Het drugslab werd ontdekt pal aan de grens met België. Forensische rechercheurs zijn er woensdagochtend vroeg bezig met sporenonderzoek. De dode is inmiddels weggehaald.

Specialisten doen onderzoek
Specialisten van de LFO, Landelijke Faciliteit Ondersteuning bij Ontmantelen, zijn bezig met onderzoek in het drugslab. Zij zijn gespecialiseerd in het ruimen van drugslabs en het werken met gevaarlijke stoffen. Het onderzoek gaat volgens de politie nog uren duren.

Op de kruising van de Maalbergenstraat met de Krochtenweg in Wernhout had de politie dinsdagavond laat volgens omstanders aandacht voor een bestelwagen die daar stond. Of deze auto iets te maken heeft met de zaak van het drugslab is niet duidelijk.

Burgemeester Joyce Vermue  laat zich informeren bij het drugslab in Wernhout (foto: Tom van der Put / SQ Vision).
Burgemeester Joyce Vermue laat zich informeren bij het drugslab in Wernhout (foto: Tom van der Put / SQ Vision).
Foto: Christian Traets / SQ Vision Mediaprodukties.
Foto: Christian Traets / SQ Vision Mediaprodukties.
Foto: Christian Traets / SQ Vision Mediaprodukties.
Foto: Christian Traets / SQ Vision Mediaprodukties.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.