Video

Eigenaren halen paarden op na brand bij manege in Hilvarenbeek

12 maart 2021 om 21:59 • Aangepast 15 maart 2021 om 11:04
nl
Een aantal eigenaren van paarden en pony's is vrijdagavond naar de manege in Hilvarenbeek gekomen om dieren op te halen. Bij de manege woedde korte tijd brand. Alle paarden en pony's konden op tijd gered worden. Mensen werden door de politie tegengehouden, omdat er asbest bij de brand vrijkwam.

Eén van de eigenaren is Kicky, die haar twee pony’s zelf kwam ophalen. Kicky woont in de buurt van de manege. “Toen ik van de brand hoorde, ben ik er meteen naartoe gegaan. Dan is de avondklok even niet meer zo belangrijk”, vertelt ze.

"Er staat hier voor een kapitaal."

Andere eigenaren stonden met trailers te wachten. “Er staat hier voor een kapitaal. Ik heb acht paarden in de stal staan, maar ik mag niet kijken hoe het nu met ze is”, vertelt een vrouw, die door de politie werd tegengehouden. Ze heeft een vrachtwagen geregeld waarmee ze haar dieren kan ophalen. Een andere man lukte het wel al om met zijn trailer de paarden te bereiken. "Ik ben heel blij dat ze er nu weg zijn", zegt hij.

De brand in de manege, die zo'n 2.500 vierkante meter groot is, werd rond half negen ontdekt. De eigenaars, die zelf op het terrein wonen, hebben de paarden meteen uit de stallen gehaald. Ze kregen hulp van de buren.

Wachten op privacy instellingen...
Mensen komen met trailers naar de manege toe om hun paarden op te halen (foto: Noël van Hooft).
Mensen komen met trailers naar de manege toe om hun paarden op te halen (foto: Noël van Hooft).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.