Video

Wat kun je doen in het vernieuwde Sportiom? Bob geeft een rondleiding

22 maart 2021 om 21:00 • Aangepast 30 maart 2021 om 16:24
nl
Bij het Sportiom in Den Bosch hebben ze de twee lockdowns goed benut. Een jaar geleden gingen de deuren dicht en sinds die tijd werd er verbouwd. Het zwembad werd vernieuwd, de ijsbaan werd omgetoverd tot een bowlingbaan en een midgetgolfbaan. Nu is het alleen nog maar wachten op het startsein uit Den Haag.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

Mensen die in de regio Den Bosch zijn opgegroeid, kennen vaak de kenmerkende rotspartij in het zwembad van het Sportiom. Die hele rotspartij is nu verdwenen. Er zijn twee nieuwe glijbanen gebouwd en alles heeft een flinke verse lik verf gekregen.

Belangrijke sportvoorziening
De gemeente Den Bosch investeerde 2.8 miljoen euro in het zwembad. “Het Sportiom is een belangrijke sportvoorziening”, vertelt wethouder Huib van Olden. “Het is een combinatie van schaatsen, zwemmen, sporten, welness en ook nog een beetje horeca. En er zijn heel verenigingen die er gebruik van maken. Het is niet alleen belangrijk voor Den Bosch, maar het heeft ook echt een regiofunctie.”

De oude recreatieve ijsbaan was maar een gedeelte van het jaar geopend. Exploitant Sportfondsen Nederland heeft hier een midgetgolfbaan en een bowlingbaan gebouwd. “Mensen kunnen hier straks de hele dag terecht," vertelt manager Bob van Soest.

Kleurrijk
Alle investeringen en verbouwingen zijn naar voren gehaald, omdat er tijdens de lockdown makkelijker verbouwd kan worden. Als laatste wordt nu de entree aangepakt. “Het wordt helemaal open. De ramen naar her zwembad zijn vergroot, zodat ouders goed de zwemlessen kunnen volgen. Het gevoel als je straks hier binnenkomt is kleurrijk, open en vrolijk, aldus Van Soest.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.