Man mishandelt tienermeisje en neemt agent in nekklem: anderhalf jaar cel

29 maart 2021 om 14:39 • Aangepast 30 maart 2021 om 14:02
nl
De man uit Boxmeer die een agent in een nekklem nam en een tienermeisje mishandelde, moet anderhalf jaar naar de gevangenis. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch bepaald.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

De man viel de agent aan in november vorig jaar. Toen die bij de man aan de deur kwam om hem aan te houden, reageerde de man direct agressief. Hij nam de agent in een nekklem. De agent zei in een verklaring aan de rechtbank dat hij door ademnood in paniek raakte. De rechtbank vindt het een poging tot doodslag.

Ook is de man veroordeeld voor de mishandeling van een minderjarig meisje, in december 2019. Zij raakte daarbij gewond en heeft ook psychische klachten overgehouden aan de mishandeling, zegt de rechtbank.

Agressie en alcohol
Volgens de rechtbank heeft de man een probleem met agressie, dat nog wordt versterkt doordat hij te veel drinkt. Een behandeling daarvoor zou eigenlijk het best zijn, zegt de rechtbank. Maar zo’n behandeling wordt niet opgelegd omdat de man nergens aan wil meewerken. En met zo weinig motivatie heeft de behandeling weinig zin.

Wel moet de man dus de gevangenis in. Er is ook zes maanden voorwaardelijk opgelegd met een proeftijd van drie jaar. Binnen die periode mag de man geen enkel ander strafbaar feit plegen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.