Vier actievoerders opgepakt bij beëindigen van blokkade bij Vion

30 maart 2021 om 13:19 • Aangepast 31 maart 2021 om 13:14
nl
Zeven sympathisanten van Sluit Vion! hebben dinsdagmiddag een tijdje het slachthuis van Vion in Boxtel geblokkeerd. Er konden geen dieren naar binnen worden gebracht, vertelt een woordvoerster van de politie. Om die reden is de demonstratie beëindigd.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Vier actievoerders zijn aangehouden, omdat ze niet wilden vertrekken. Het gaat om twee mannen en twee vrouwen.

De demonstranten voerden actie uit solidariteit met de arbeiders in de slachterij, die volgens hen te lijden hebben onder slechte werk- en woonomstandigheden en daardoor ook met meer coronabesmettingen.

'Vion draagt bij aan uitbraken'
"En dit terwijl het doden en consumeren van dieren verre van essentieel is en zelfs bijdraagt aan uitbraken zoals deze", aldus één van de betogers. De actiegroep Sluit Vion! eist dat Vion per direct de vestiging in Boxtel dicht doet en alle werknemers een goede, veilige en gezonde woonplek verstrekt.

Een woordvoerster van Vion zegt dat alle preventiemaatregelen tegen corona worden genomen die er te nemen zijn en dat ze zich ook niet herkent in de verhalen over de omstandigheden. Er wordt volgens haar gewerkt met bureaus die zich aan de diverse richtlijnen houden.

Aan de blokkade heeft het bedrijf niets gedaan. "Ze staan op de openbare weg", zegt de woordvoerster.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!