Video

Feest zorgt voor topdrukte in Spoorpark Tilburg, politie deelt boetes uit

30 maart 2021 om 15:59 • Aangepast 5 april 2021 om 14:55
nl
In het Spoorpark was het dinsdagmiddag heel druk. Honderden feestgangers dansten er op zelf meegebrachte muziek. Het park werd niet ontruimd, wel werden rond half vier de poorten gesloten. De aanwezige boa's en politieagenten deelden boetes uit voor samenscholing.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

De feestgangers knuffelden, dronken alcohol en hielden te weinig afstand, aldus een verslaggever van Omroep Brabant die ter plekke was. Er werden boetes uitgedeeld voor samenscholing.

Er stonden nog tientallen mensen voor de hekken die nog binnen wilden, maar de beveiliging hield hen tegen. Op verschillende plekken, probeerden mensen over hek te klimmen om zo toch binnen te kunnen. De beveiliging hield hen echter tegen.

Volgens de landelijke coronaregels is het verboden om met meer dan twee mensen bij elkaar te komen.

'Kleine groep verpest het'
Het feest vond plaats op de schuine helling, vlak naast het spoor. Ook op het grasveld was het druk, al hielden de mensen daar iets meer afstand. De politie had te weinig mensen om iedereen te beboeten, wel werden in sommige groepen een paar mensen eruit gehaald en beboet.

Sommige groepen zijn daarna naar huis gegaan of hielden iets meer afstand. "Een kleine groep mensen die geen afstand houdt en alle regels negeert, verpest het voor de anderen", zegt iemand van de beveiliging.

Ontruiming
Eerder dit jaar was het ook al erg druk in het Tilburgse park in de Spoorzone. In februari werd het park ontruimd. Volgens een beveiliger is daar nu op 'last van de gemeente' niet voor gekozen. Volgens een gemeentewoordvoerder is daarbij gekeken naar 'de sfeer in het park'.

"Ook is het nu minder druk dan vorige keer. We proberen het door te beboeten in de hand te houden. Er mag niemand meer binnen. We willen het park langzaam maar zeker leeg laten druppelen," zo stelde de gemeente.

Sinds de problemen in februari zijn er bovendien verschillende maatregelen genomen om te voorkomen dat het te druk wordt, zegt de gemeente. Zo staan er matrixborden bij de ingang van het park en zijn er stickers en banners in het park opgehangen om bezoekers op de coronamaatregelen te attenderen.

Wachten op privacy instellingen...
Het is ontzettend druk in het park.
Het is ontzettend druk in het park.
Beveiligers houden iedereen tegen die nog binnen wil. Foto: Omroep Brabant.
Beveiligers houden iedereen tegen die nog binnen wil. Foto: Omroep Brabant.
Wachten op privacy instellingen...

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.