Peter Gillis zegt dat arbeidsmigranten binnen vier weken moeten vertrekken

30 maart 2021 om 17:52 • Aangepast 5 april 2021 om 14:55
nl
De arbeidsmigranten die op vakantiepark Prinsenmeer wonen, moeten binnen vier weken vertrekken. Peter Gillis, eigenaar van de Oostappen Groep Vakantieparken, laat dat deze week nog weten aan de uitzendbureaus waar de migranten voor werken.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Dat zegt Gillis tegen Omroep Brabant. De gemeente had eerder al een dwangsom van een half miljoen euro opgelegd. Omdat Gillis niet van plan was die meteen te betalen, zou er over vier weken een boete van 250.000 euro per week overheen komen voor een periode van tien weken, werd vandaag bekend.

Dat wordt Gillis te duur. De arbeidsmigranten moeten dus andere huishuisvesting gaan zoeken. Wel zet hij de bodemprocedure tegen het besluit van de gemeente door. "Als ik win, gaat er een forse rekening naar de gemeente voor misgelopen inkomsten."

Onduidelijk is of de uitzendbureaus een andere plek voor ze hebben. "Dat moet je aan hen vragen, dat weet ik ook niet", zegt Gillis. Er is een tekort aan woningen in Brabant.

Slepende zaak
De zaak loopt al jaren. Al in 2009 werden er arbeidsmigranten aangetroffen op Prinsenmeer. Tien jaar later werd Gillis opgedragen om binnen twee maanden een eind te maken aan de bewoning van huisjes door arbeidsmigranten.

Als dat niet zou gebeuren, zou een dwangsom worden opgelegd om te voorkomen dat Gillis aan de verhuur verdiende. Het kwam tot een rechtszaak bij de Raad van State, die de gemeente ook gelijk gaf.

Peter Gillis. Foto: Omroep Brabant.
Peter Gillis. Foto: Omroep Brabant.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.