Europese hoofdprijs op zeer overtuigende wijze voor hockeydames Den Bosch

5 april 2021 om 17:24 • Aangepast 6 april 2021 om 16:52
nl
De halve finale van de Euro Hockey League (EHL) kun je achteraf eigenlijk als echte finale bestempelen. Na een ware thriller wonnen de dames van HC Den Bosch zaterdag na shoot-outs van Amsterdam. Maandagmiddag volgde de finale, daar had de ploeg van trainer Raoul Ehren geen enkele moeite met Club de Campo de Madrid: 5-0.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Het was voor het eerst dat de vrouwen meedoen aan de EHL. Dat was eigenlijk in 2020 al de bedoeling, maar door corona werd het met een jaar uitgesteld. Dit weekend was het dan eindelijk zover, in het Wagener stadion in Amstelveen.

Den Bosch begon als grote favoriet aan de finale. Al snel bleek waarom. In het eerste kwart scoorde de Bossche ploeg niet, maar via doelpunten van Lidewij Welten en Frederique Matla stond het bij rust 2-0. Welten scoorde met een backhand, terwijl Matla een strafcorner raak wist te pushen.

Voorsprong uitgebreid
In het derde kwart maakte Matla er 3-0 van. Ze schoot de bal op het lichaam van de keepster van de Spaanse ploeg, maar via haar handschoen verdween de bal toch over de doellijn. Een paar minuten later zorgde Maartje Krekelaar er met een intikker voor dat het 4-0 werd en dat de wedstrijd definitief gespeeld was.

In het slot van de wedstrijd maakte Matla er vanuit een strafcorner 5-0 van. Met haar derde treffer in de finale verzekerde ze zich ook van de topscorerstitel van dit toernooi.

Eerste prijs sinds 2018
De dames van Den Bosch waren wel weer toe aan een groot succes. De laatste grote prijzen werd in 2018 gepakt, daarna moest de ploeg van de vertrekkende Ehren genoegen nemen met ereplaatsen. Met het winnen van de EHL pakt het nu weer een grote Europese prijs.

Het is de zeventiende Europese prijs voor de dames van de Bossche hockeyclub. Eerder werd de Euro Hockey Club Cup zes keer gewonnen en kroonde de ploeg zich tien keer tot winnaar van de Europacup I.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.