Ongelukken en sneeuw zorgen voor grote drukte op Brabantse snelwegen

7 april 2021 om 08:15 • Aangepast 14 april 2021 om 14:51
nl
Het was erg druk op de Brabantse wegen woensdagochtend. Automobilisten op de A58 en de A59 hadden het zwaar te verduren. En ook op de A2 stond een lange file. Rijkswaterstaat adviseerde mensen die tussen Den Bosch en Utrecht de weg op moesten, om hun reis uit te stellen.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

Op de A2 bij Den Bosch was een ongeluk gebeurd, die een lange file staat tussen Waardenburg en de afrit Sint-Michielsgestel opleverde: rond halfnegen was dat zeventien kilometer in totaal. De rechterrijstrook was dicht en de vertraging liep er op tot een half uur, zei de ANWB. Ook op de A59 was het al raak.

'Lek' naar het zuiden
De drukte op de A58 en de A59 werd vervolgens veroorzaakt door mensen die probeerden de A2 te vermijden. Omrijders dus. "Zoiets 'lekt' dan helemaal door naar het zuiden", zegt een woordvoerder van de ANWB

Op de A58 stond tussen Breda en Eindhoven op verschillende plekken bij elkaar op het hoogtepunt ruim twintig kilometer file. Op de A59 stond tussen Den Bosch en Oss in beide richtingen én tussen Den Bosch en knooppunt Zonzeel in beide richtingen op verschillende plekken bij elkaar op het drukste moment zo'n zestig kilometer file.

Ongelukken
Ook op de A2 bij Eindhoven ontstond woensdagmorgen een lange file na een ongeluk. En ook op veel andere plekken in de provincie kwam het tot ongelukken waarbij vooral blikschade ontstond. Bij een ongeluk bij Helmond raakte een fietser zwaargewond.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.