PSV-supporters snakken naar het stadion: ‘Hoe gaan we dit eerlijk doen?'

7 april om 10:04 • Aangepast woensdag om 14:52
Harrie Timmermans van supportersvereniging PSV.
Harrie Timmermans van supportersvereniging PSV.
Het nieuws kwam ook voor de supportersvereniging van PSV als een verrassing: bij de wedstrijd tegen FC Groningen mogen op 24 april een paar duizend supporters in het stadion. Toch is er ook aarzeling bij Harrie Timmermans, de voorzitter van de supportersvereniging van PSV: “Want, hoe dan?”
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door
Janneke Bosch

“Nou, ik ben natuurlijk wel blij”, zegt hij er maar meteen even bij. “Het moment dat supporters weer naar het stadion mogen is een moment waar we enorm naar uitkijken, waar we naar snákken.” Maar op het moment dat het nieuws dinsdag naar buiten kwam, zorgde dat voor een stortvloed aan vragen van fans, waar zowel de club als de supportersvereniging nog geen antwoord op hebben.

"Er zijn 26.000 seizoenkaarthouders en er mogen vierduizend mensen naar binnen."

“Er zijn bijvoorbeeld zo’n 26.000 seizoenkaarthouders”, schetst Timmermans het probleem. “Terwijl er volgens de berichten zo’n 4000 mensen naar binnen mogen. Maar hoe doe je dat op een eerlijke manier? Misschien een vorm van loting," denkt Timmermans hardop, "of inventariseren wie er überhaupt willen. “Want onder deze omstandigheden zijn er misschien ook wel mensen die zeggen: ‘Ik gun het aan mijn buurman’.”

Er zullen snel knopen of doorgehakt moeten worden, want aan het eind van deze maand staat de wedstrijd al op het programma. “We moeten er ook niet over piepen, we gaan in overleg en we gaan het zo eerlijk mogelijk doen. De wedstrijd is al op 24 april, dus er moet nu garen op de klos.”

Dan staan we volgend jaar weer op een bomvol Stadhuisplein.

En uiteindelijk gaat het natuurlijk om de drie punten. “Zeker, die gaan we pakken en de tweede plaats veiligstellen. Dan staan we volgend jaar weer op een bomvol Stadhuisplein.”

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...