'Friet moet vet zijn' en daarom organiseert Nick het NK airfryer gooien

9 april 2021 om 20:00
nl
Frietboer Nick Waaijenburg uit Mierlo heeft een pesthekel aan airfryers. De eigenaar van Eethuis Reintje wilde zijn afkeer van de heteluchtfriteuses graag omzetten in iets ludieks en daarom gaat hij een heus NK airfryer gooien organiseren. "Ik wilde iets verzinnen om van die dingen af te komen", zo verklaart hij zijn bijzondere plan.
Profielfoto van Ferenc Triki
Geschreven door

"Friet moet vet zijn en vet moet vet blijven", zegt de Mierlose frietboer overtuigend. "Eén keer per week friet kan echt geen kwaad. Vijf keer per week naar de Chinees is ook niet gezond."

"Ik ben al naar de winkel geweest om te voelen wat zo’n apparaat weegt."

Nick neemt de organisatie voor het NK erg serieus. "Ik ben al naar de winkel geweest om zelf te voelen wat zo’n apparaat weegt. Dat is toch al gauw zo’n acht kilo. Daarna hebben we in onze loods al wat geoefend met spullen die even zwaar zijn."

Hoe ver hij daarmee gooide? "Als je hard genoeg gooit, moet je toch wel een heel eind kunnen komen. Ik kwam tot een meter of drie." Toch merkte hij wel dat er een aantal spelregels nodig zijn. "Het is de bedoeling dat er straks onderhands gegooid wordt, startend tussen de benen. Anders zijn de airfryers zo kapot.’’

"Het is niet de bedoeling dat het hele dorp straks met hun airfryer aan komt zetten."

De organisatie zorgt voor speciaal onklaar gemaakte wegwerp-airfryers. "Niet dat straks het hele dorp met zijn airfryer aan komt zetten. Dat is niet de bedoeling", grapt Nick.

Op 10 juli wordt het NK gehouden, als corona het toestaat tenminste. De eerste prijs, hoe kan het ook anders: een ‘vet’ feestje voor dertig personen. Organisator Nick komt met zijn frietwagen en gratis snacks naar de winnaar toe.

Vorig jaar hield Eethuis Reintje het open kampioenschap frikandellen eten. De 32-jarige Belg Rik Nauwelaerts wist toen in een uur tijd 21 en een halve frikandel weg te werken. Dit jaar wordt dat kampioenschap tegelijk met het NK airfryer gooien gehouden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!