Doodgestoken Megan (15) krijgt een herdenkingsbankje in Breda

8 april om 13:56 • Aangepast 9 april om 10:46
De 15-jarige Megan uit Breda (foto: familie)
De 15-jarige Megan uit Breda (foto: familie)
Burgemeester Paul Depla van Breda onthult op zaterdag 24 april een herdenkingsbankje voor de doodgestoken Megan (15) in de buurt waar zij woonde. 'Het bankje van Megan' is een initiatief van de wijkraad Boeimeer die wil dat zij niet vergeten wordt. Megan werd op 19 augustus 2019 in haar ouderlijk huis met 35 messteken gedood door haar toen 16 jaar oude ex-vriendje.
Profielfoto van Ronald Strater
Geschreven door
Ronald Strater

Het 'bankje van Megan' komt op het voetbalveldje aan de Langendijk in de Bredase wijk Boeimeer. Het oorspronkelijke idee komt uit de koker van Paul de Kort, voorzitter van de wijkraad.

"Er is bewust gekozen voor een bankje". zo vertelt hij. "We denken dat een beeldje of zo niet zo aanspreekt. Bovendien is het voetbalveldje een ontmoetingsplek voor de jeugd. Haar dood is nog altijd een diepe wond in de buurt, vooral bij kinderen en haar vriendinnen. Iedereen kan bij elkaar komen bij het bankje en aan haar denken als het even wat minder gaat."

"We willen dit niet vergeten, wegvegen of zomaar als een bladzijde omslaan."

Paul de Kort raakt geëmotioneerd als het hij het over Megan heeft. "We willen dit niet vergeten, wegvegen of zomaar als een bladzijde omslaan. Vorig jaar had ik al het idee om iets te doen, maar we hebben bewust gewacht tot de dader werd veroordeeld. Via via ben ik daarna in contact gekomen met haar ouders om te kijken wat zij er van vinden. Dat is best lastig, want misschien willen ze de herinnering wel begraven. Maar dat is juist niet het geval. Megan mag niet vergeten worden en ze hebben dan ook meegedacht over hoe het bankje er uit moet komen te zien. Het is allemaal erg emotioneel en we hebben ook flink zitten janken."

Het 'bankje van Megan' wordt gemaakt door de Bredase kunstenaar Tim van den Burg en wordt op 24 april onthuld door burgemeester Paul Depla van Breda. De gemeente staat dan ook achter het initiatief en gaat zelfs een tafel plaatsen bij de tweemeter lange bank. Naast - uiteraard - de ouders en vrienden van Megan worden op die dag ook alle buurtbewoners uitgenodigd. Die krijgen komende zaterdag allemaal een uitnodiging in de bus.

LEES OOK:

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...