Agent over verwoestende brand: 'Angstige blik staat op mijn netvlies'

11 april 2021 om 09:56 • Aangepast 11 april 2021 om 14:41
nl
De verwoestende woningbrand in Tilburg zaterdagnacht heeft ook wijkagent Joost niet onberoerd gelaten. "Op mijn netvlies staat het gezichtje en de angstige blik in de ogen van de kleine meid met wie ik wegrende", schrijft hij op het Instagramaccount van Wijkagenten Reeshof.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"Toen mijn collega en ik bij het Mieredikhof aankwamen, zagen we de rode gloed en de vlammen al uit de voorgevel slaan", schrijft hij. Ze renden naar het huis en zagen daar twee kleine meisjes voor staan. "Allebei met alleen een dekbed omgeslagen."

Strompelend onder een dik rookgordijn
Ze pakten de kinderen op en renden weg van het gevaar. "Bij een behulpzame overbuurvrouw konden we de kinderen veilig onderbrengen. Hun vader moesten we uit het huis schreeuwen. Gelukkig luisterde hij daarnaar. Strompelend onder een dik rookgordijn kwam hij naar buiten."

De twee meisjes kregen van de agenten een traumabeertje als troost voor de schrik. "Gelukkig mankeerden ze niets en waren ze vooral geschrokken." De meisjes en hun vader zijn voor controle naar een ziekenhuis gebracht.

Volgens de agent is de brand mogelijk ontstaan door kortsluiting in een oplader in een stopcontact.

'Gelukkig zijn hamstertjes ook gered'
Bij de brand kregen ook een paar hulpverleners ademhalingsproblemen vanwege de vele rook. Zij zijn ook voor controle naar een ziekenhuis gebracht. "Daar hoorden ze dat het goed gaat met het gezin", laat de agent weten.

"Maar op mijn netvlies staat het gezichtje en de angstige blik in de ogen van de kleine meid met wie ik wegrende. Gelukkig zijn haar hamstertjes ook gered." Een kleine zwarte hond nam tijdens de brand de benen, maar werd in de loop van de ochtend teruggevonden.

In deze video op Instagram is te zien hoe groot de schade is:

Wachten op privacy instellingen...

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!