Racoon geeft Fieldlabconcert in Brabanthallen en kan nauwelijks wachten

13 april 2021 om 19:18 • Aangepast 14 april 2021 om 19:18
nl
Racoon verzorgt 7 mei in Den Bosch een Fieldlabconcert. Er zijn 3500 kaartjes beschikbaar voor het optreden, dat plaatsvindt in de Brabanthallen, zo heeft de band bekendgemaakt. De bezoekers hoeven tijdens het evenement de anderhalve meter niet in acht te nemen. Van hen wordt wel verwacht dat ze vooraf negatief getest zijn en dat ze meedoen aan onderzoeken naar de verspreiding van het coronavirus.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

“Wij hebben er heel veel zin in om na meer dan een jaar weer voor een groot publiek te spelen. Te gek dat we op deze manier duizenden fans eindelijk een mooie concertavond kunnen bezorgen. We kunnen echt niet wachten”, aldus Bart van der Weide, zanger van Racoon.

'Alle vertrouwen in topavond'
Ook Jeroen Dona is blij. De directeur van MAINSTAGE, de concertruimte waar de band optreedt, geniet al bij het vooruitzicht van een zaal vol muziek en dansende mensen. “Dit is waar we het voor doen. We hebben vorig jaar laten zien dat we hier goed en veilig concerten en optredens kunnen organiseren. Ook zonder sneltests vooraf zijn er geen besmettingshaarden geweest. We hebben er dan ook alle vertrouwen in dat we hier een topavond kunnen gaan organiseren.”

Het concert valt onder de tweede fase van pilotevenementen van Fieldlab. Woordvoerder Marcel Elbertse: “Wij zijn heel blij dat we vandaag een nieuwe reeks onderzoeken mogen aankondigen. Het is mooi dat we deze opschalingstesten kunnen doen, waar we eerder opgedane kennis kunnen toetsen met hogere bezoekersaantallen. We realiseren ons terdege dat dit een absoluut voorrecht is, zeker met een blik op het huidige epidemiologische beeld, waar versoepelingen voorlopig nog even uitblijven. Deze nieuwe onderzoeken zijn echter essentieel voor de tweede fase van Fieldlab Evenementen.”

Hits en prijzen
Racoon is bekend van grote hits als ‘Oceaan’, ‘Love You More’, ‘No Mercy’, ‘Liverpool Rain’ en ‘Het Is Al Laat Toch’. De Zeeuwse band won de Popprijs, drie Edisons en twaalf 3FM Awards. Racoon is vaste gast bij tal van festivals en speelde ooit in een uitverkocht Ziggo Dome. Op dit moment heeft de band een hit met ‘Hee Joh Jip’.

De kaarten voor het optreden gaan donderdag vanaf 10.00 uur in de verkoop via de site van MAINSTAGE.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.