Vijf bronzen beelden gestolen uit Adriënnes tuin: 'Diep triest'

19 april 2021 om 15:00 • Aangepast 19 april 2021 om 15:56
nl
Net op de dag dat haar waakhonden niet thuis waren, is Adriënne Vester (56) uit Sterksel bestolen. Vijf bronzen beelden zijn weggehaald uit haar tuin. "Dit doet heel veel pijn. De beelden zijn van mijn overleden ouders geweest."
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

"De urnen hebben ze gelukkig wel laten staan", zegt Adriënne opgelucht. Een twee meter hoog bronzen hert stond boven de urnen van haar ouders. "Vooral dat beeld heeft een heel speciale betekenis voor mij. Dat krijg ik nooit meer terug. Je kunt gewoon niks meer neerzetten. Dit is gewoon shit!"

Verder zijn een bronzen vrouw, pauw en twee ganzen gestolen. "Ik was een paar dagen op vakantie. De waakhonden had ik ondergebracht bij familie", vervolgt het slachtoffer. "Het kan haast geen toeval zijn. Iemand moet hebben geweten dat ik weg was", denkt ze.

Adriënne weet het zeker: "Als de honden er waren geweest, had niemand gedurfd." De Mechelse Herders zijn volgens haar goed getraind. Ze worden zelfs bij incidenten ingezet op de naastgelegen camping, waar ze eigenaar van is.

Het hek om haar tuin is doorgeknipt. De beelden zijn enkele duizenden euro's per stuk waard. Of ze het geld van de verzekering terugkrijgt, weet ze niet. "Het gaat me ook niet om het geld, maar om de beelden", benadrukt Adriënne. Ze heeft al melding gedaan bij de politie en doet later maandag officieel aangifte.

Normaal bewaakt de jongen het beeld (foto: Adriënne Vester).
Normaal bewaakt de jongen het beeld (foto: Adriënne Vester).
Het beeld bij de vijver is ook weg (foto: Adriënne Vester).
Het beeld bij de vijver is ook weg (foto: Adriënne Vester).
Schade aan het hek (foto: Adriënne Vester).
Schade aan het hek (foto: Adriënne Vester).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!