700 keer te hard: Hoevenseweg in Etten-Leur is heuse racebaan

20 april 2021 om 06:45 • Aangepast 21 april 2021 om 06:40
nl
Bij een snelheidscontrole van de politie, maandagmiddag op de Hoevenseweg in Etten-Leur, heeft een kwart van de weggebruikers te hard gereden. In totaal is van 3288 voertuigen de snelheid gemeten. In 702 gevallen werd de maximum snelheid - van 50 kilometer - overschreden.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De hoogste snelheid was 107 kilometer per uur. De bestuurder is zijn rijbewijs kwijt.

Aanleiding voor de controle waren signalen van buurtbewoners die melden dat er geregeld te hard wordt gereden op de Hoevenseweg. Bij eerdere lasercontroles, waarbij een hardrijder al op verre afstand gesignaleerd wordt en staande wordt gehouden als hij of zij te hard rijdt, werden ook al hoge snelheden gemeten. Daarom werd besloten tot de radarcontrole, waarbij maandagmiddag alle auto’s die passeerden gecontroleerd konden worden.

Eerder op de dag werd ook al een snelheidsduivel betrapt op de Hoevenseweg. Het ging in dit geval om een bestuurder, die nog maar net zijn rijbewijs had. Hij reed 126 kilometer per uur. De chauffeur is zijn rijbewijs kwijt en moet een cursus van het Centraal Bureau voor de afgifte van Rijvaardigheidsbewijzen CBR) gaan volgen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.