Breda gaat als eerste stad de horeca uit de coronacrisis helpen

23 april 2021 om 17:46 • Aangepast 26 april 2021 om 09:58
nl
Breda gaat als eerste stad in Nederland de plaatselijke horeca helpen met een herstelplan. Er wordt soepel omgegaan met onder meer de terrasbelasting uit de coronaperiode en komen er extra mogelijkheden om het omzetverlies terug te verdienen. En belangrijk: handhavers zwaaien bij een Brabants kwartiertje niet direct met een boete.
Profielfoto van Noël van Hooft
Geschreven door

Het herstelplan omvat drie belangrijke punten. De eerste is dat de plaatselijke horeca geen terrasbelasting hoeft te betalen over de hele periode dat ze gesloten zijn geweest.

Later in het jaar mogen er winterterrassen komen. Mocht corona de samenleving nog in de greep hebben, dan zijn de terrassen bedoeld om ruimte te maken voor de klanten. Is het coronavirus onder controle dan zijn de winterterrassen toegestaan om het omzetverlies van de afgelopen maanden terug te verdienen. Zodra er meer mogelijk is, wordt geprobeerd om de oude sfeer weer terug te brengen in het centrum van de stad.

De plaatselijke horeca en de gemeente Breda hebben afgesproken dat de handhavers terughoudend hun werk gaan doen. Dat heeft onder meer te maken met de ongewone tijden waarop de terrassen open zijn (van twaalf tot zes uur). Een gast die vijf over zes de laatste slok bier naar binnen werkt, krijgt niet meteen een boete.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.