Video

Man ontsnapt net aan uitslaande brand in chalet, hondje overleeft het niet

25 april 2021 om 12:31 • Aangepast 26 april 2021 om 11:27
nl
Door het vuur dat een chalet op een camping in Oosterhout zaterdagnacht in de as legde, kon de bewoner maar ternauwernood door buurtgenoten uit zijn chalet worden gehaald, vertelt een buurvrouw. De brand heeft wel het leven gekost van het hondje van de bewoner. Een chihuahua heeft het niet overleefd.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

Samen met een andere omwonende, ontdekte de buurvrouw het vuur. "Maar toen stond het bankstel al in de brand." Haar vriend en de andere buurman zijn het chalet ingegaan en hebben de bewoner naar buiten gehaald. "Hij kon niet eens meer lopen, ze hebben hem echt naar buiten gesleept en in veiligheid gebracht."

"Het was zo'n grote vuurbal ineens."

Ondertussen sloeg het vuur steeds verder om zich heen. “Het ging echt in no time van die brandende bank, tot de ramen sprongen en toen was het einde zoek. Het was zo’n grote vuurbal ineens.”

Het hondje van de bewoner heeft het dus niet overleefd. "Ze hoorden hem nog wel janken, maar konden hem niet vinden. Het was ook maar zo’n klein hondje." De buren waren al opgelucht dat het ze gelukt was om de bewoner uit zijn chalet te halen. "En tegen die tijd was de politie er gelukkig ook. Die waren er wel snel."

"Het is haast helemaal verkoold."

Het heeft de brandweer tot halfdrie in de nacht gekost om de brand te blussen, vertelt de buurvrouw. "Dat was een flinke klus." Hoe het nu met de bewoner gaat, weet ze niet. Maar hij kan voorlopig niet terug naar het chalet. "Het is haast helemaal verkoold."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.