Martin bezoekt alle 255 McDonald’s-restaurants: ‘Nog maar twee te gaan'

26 april 2021 om 18:48 • Aangepast 28 april 2021 om 09:37
nl
Een geintje met vrienden liep totaal uit de hand. Martin Nijkamp (33) uit Best bezoekt alle 255 McDonald’s-restaurants in Nederland. Komende woensdag gaat hij naar de laatste twee vestigingen en dan heeft hij ze echt allemaal gehad. “Altijd bestel ik wat!”
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Vol trots laat de oerfan zijn plakboek zien. Van elk bezoek heeft hij het bonnetje bewaard. “Anders telt het natuurlijk niet”, weet de fanatiekeling. “Kipnuggets heb ik het vaakst besteld. Ook neem ik vaak een hamburgertje of wat te drinken, maar niet elke keer een heel menu.” Zijn figuur is dan ook nog aardig sportief, met een gewicht achterin de zeventig kilo. “Vaak deel ik het ook nog eens met m'n maat Koen die bijna altijd meegaat.”

Al sinds begin 2018 is de man uit Best bezig met zijn unieke missie. “Het begon met wat gekkigheid. Ik wilde met Koen alle vestigingen in Brabant bezoeken. Al snel kwam van het één het ander”, weet hij. Hoeveel hij heeft uitgegeven inmiddels? “Dat is het enige wat ik niet heb bijgehouden en dat is maar goed ook.”

"Ik heb nog overwogen speciaal een vliegticket te kopen en dan de reis te laten zitten."

De twee laatste vestigingen op zijn lijstje zijn dan ook niet gemakkelijk. Deze zitten achter de douane op Schiphol. “Ik wilde deze afgelopen zomer bezoeken tijdens mijn vakantie. Dit ging door corona helaas niet door. Ik heb nog overwogen speciaal een vliegticket te kopen en dan de reis te laten zitten. Dat ging me financieel net wat ver.” Gelukkig mag hij komende woensdag van Schiphol en McDonald's Nederland op uitzondering zonder ticket naar de twee locaties.

Stiekem heeft de fanatiekeling al drie vestigingen extra bezocht. Straks komt hij dus uit op een totaal van 258 vestigingen. Dat zit zo: in Uden en Delft is de McDonald's een paar honderd meter verhuisd. “Daar moest ik dus twee keer naartoe anders telt het niet”, lacht hij. De vestiging in het Groningse Stadskanaal is na een brand tijdelijk gesloten, dus die telt niet meer mee in het aantal officiële vestigingen van McDonald's.

Eigenlijk had hij z’n goudgeel gefrituurde droom al eerder willen waarmaken. Corona zorgde ervoor dat veel restaurant dicht gingen. Hij moest zich ook even verbijten toen een Rotterdamse jongen in het nieuws kwam die alle 173 McDrives bezocht. “Ik was zelf ook bijna klaar, met een groter project. Ik bezoek juist de restaurants en die zijn natuurlijk veel minder ruim open.”

Zijn favoriete McDonald's-locatie? “Ik moet natuurlijk wel Best zeggen, daar kom ik vandaan”, weet hij. “Die locatie heeft natuurlijk wel een heel bijzondere stijl.” Als het gaat om smaak, heeft hij dan weer weinig voorkeur. “Vrijwel elk restaurant smaakt hetzelfde. Dat hebben ze daar heel goed op peil.”

"Dan moet je toch een andere dag weer speciaal voor die locatie terug."

"Ik heb wel eens gevloekt", geeft de fan toe. Zo stond hij wel eens voor een dichte deur. "In Beverwijk hing een briefje op de deur dat ze bezig waren met een reclamespot. Dan moet je toch een andere dag weer speciaal voor die locatie terug." Voor zijn werk bij PostNL moet hij veel reizen en slaat hij onderweg natuurlijk ook geen filialen over.

Of hij na woensdag dan eindelijk klaar is? “Af is het natuurlijk nooit. Nieuwe vestigingen van McDonald's staan gepland”, vertelt hij. “Het is zeker niet zo dat ik nu alle Burger Kings wil gaan bezoeken”, grapt hij.

Bekijk op de kaart welke filialen hij bezocht en klik op een locatie voor meer informatie. Of bekijk de kaart hier in volledig scherm.

Wachten op privacy instellingen...
Martin bij zijn favoriete locatie (foto: Koen van den Boomen).
Martin bij zijn favoriete locatie (foto: Koen van den Boomen).
Een fragment uit het plakboek van Martin.
Een fragment uit het plakboek van Martin.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!