Video

Honderd mensen krijgen boete na drukte in Bredase parken

27 april 2021 om 21:26 • Aangepast 28 april 2021 om 21:20
nl
Bij de nasleep van de ontruiming van Park Valkenberg in Breda heeft de politie twee mensen aangehouden. In de Torenstraat is een man aangehouden die geweld gebruikte tegen een agent te paard. In totaal kregen honderd mensen een boete.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Ook het Wilhelminapark werd dinsdagavond rond halfnegen ontruimd. Daarbij is iemand aangehouden voor verstoring van de openbare orde. In het park Na afloop lag er een berg afval in het park. Volgens een omstander hebben buurtbewoners het afval opgeruimd. Ook hier kregen tientallen mensen kregen een boete voor het overtreden van de coronaregels.

Ontruiming Park Valkenburg
Eerder op de dag werd Park Valkenberg al ontruimd. In het park werd het gaandeweg Koningsdag steeds drukker. Het park werd in eerste instantie nog afgesloten voor nieuw publiek. Alleen als er mensen uit het park gingen mochten er nieuwe mensen in. Toen het té druk werd in het park, met name rondom een muziekinstallatie, trad de ME op en moest iedereen het park verlaten. Op enkele opstootjes na leidde de ontruiming niet tot grote ongeregeldheden.

Rond vijf uur kondigde de gemeente Breda een noodverordening af voor het centrum, het stationsgebied en Park Valkenberg. Alle horeca, slijterijen en supermarkten moesten de deuren sluiten. Verder was er ook een verbod op het bezit en drinken van alcohol.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.