Video

Vrees voor drie doden bij brand in Werkendam, eerste lichaam gevonden

2 mei 2021 om 10:37 • Aangepast 4 mei 2021 om 11:51
nl
De Veiligheidsregio vreest dat er zondagochtend drie mensen om het leven zijn gekomen bij de uitslaande brand die uitbrak in het appartement aan de Beatrixhaven in Werkendam. De slachtoffers zouden arbeidsmigranten zijn. De brand is onder controle. Om de slachtoffers te kunnen zoeken, moet het appartement afkoelen en de gevel weggehaald worden. Daarna kan de politie het pand in om onderzoek te doen naar mogelijke slachtoffers. Dit onderzoek gaat uren duren, meldt de veiligheidsregio.
Profielfoto van Peter de BekkerProfielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Het vuur brak rond acht uur uit. Meerdere hulpdiensten werden vervolgens ingeschakeld, onder meer een ambulance, een traumaheli, een aantal brandweerwagens en twee blusboten. Aan het begin van de middag zag de brandweer een lichaam in het afgebrande appartement. Door de hitte en het gevaar van instorting kan het lichaam nog niet worden geborgen.

Verwoest
In eerste instantie werd gemeld dat er niemand in het appartement was toen het vuur ontdekt werd, maar rond negen uur meldde de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant dat er wellicht toch mensen aanwezig zouden zijn geweest. Een gezin dat in een aangrenzend huis verbleef, kon om acht uur bijtijds naar buiten komen.

Het appartement waar de brand uitbrak, is verwoest. Het appartement bevindt zich boven een timmer- en interieurbedrijf in de scheepsbouwbranche. Daar wordt met veel hout gewerkt. Hoe de brand kon ontstaan, wordt onderzocht.

Wachten op privacy instellingen...
Diverse ruiten zijn gesprongen (foto: Marcel van Dorst/SQ Vision Mediaprodukties).
Diverse ruiten zijn gesprongen (foto: Marcel van Dorst/SQ Vision Mediaprodukties).
De brand wordt van verschillende kanten bestreden (foto: Marcel van Dorst/SQ Vision Mediaprodukties).
De brand wordt van verschillende kanten bestreden (foto: Marcel van Dorst/SQ Vision Mediaprodukties).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.